header

Jaargang 14 nr. 4 - september 2016

Agile Talent - De 9 cruciale stappen bij de selectie van het toptalent van morgen.

Ralf Knegtmans
Business Contact, 2016, 160 pagina's, € 20,00

EAN: 9789047009832

De wereld verandert sneller dan ooit tevoren. Onder invloed van technologische ontwikkelingen is wat vandaag gangbaar is, morgen alweer gedateerd. Deze constatering heeft niet alleen een grote invloed op bedrijven, maar ook op de mensen die er werken. Je kunt hen niet langer alleen selecteren op basis van wat ze kunnen of weten, maar dient ook mee te wegen wie ze zijn en wat hun drijft.

Headhunter, columnist en schrijver Ralf Knegtmans schetst, op basis van praktijkervaring, recent onderzoek en de visie van ceo’s en specialisten, negen cruciale stappen bij de selectie van het talent van de toekomst. Door talent te screenen op basis van zijn ‘receptuur’ kan iedereen, zelfs zonder hulp van externe consultants, de beste talenten met een grote houdbaarheidsfactor identificeren en selecteren.

Met de bijlage Zet een hefboom op talent ben je tevens in staat de beste randvoorwaarden te creëren die ervoor zorgen dat toptalent lange tijd geboeid blijft en dat de leer- en aanpassingscurve van je bedrijf gevoed wordt.