header

Jaargang 14 nr. 4 - september 2016

Job crafting

joke_tacoma Joke Tacoma
Job crafting is het vormgeven van je werk zodat het beter bij je past. In hoeverre wordt dat al in de praktijk gebracht? Eerlijk gezegd is er in de vijftien jaar dat ik loopbaancoach ben nog nooit iemand geweest die deze term heeft gebruikt. Ik ook niet. Vreemd.

We komen uit een jaren vijftig cultuur van doen wat de baas zegt. Maar dat is inmiddels toch wel over? We hebben al decennia functioneringsgesprekken, dan zou het toch normaal moeten zijn om te bespreken hoe het werk zo vormgegeven kan worden dat de medewerker zich er meer in thuis voelt. Win-win? Zowel voor de medewerker als voor de organisatie.

Toepassing
De term 'job crafting' verschijnt sinds een jaar of vijftien in de wetenschappelijke literatuur. Het wordt gebruikt om stress te reduceren en om medewerkers langer te laten werken. Duurzame inzetbaarheid.

Als zzp'er doe ik niet anders. Als iets me niet bevalt, verander ik het. Zo geef ik iedere dag vorm aan mijn werk. De meeste mensen doen op microniveau aan job crafting. Als je werk van iemand overneemt, leer je hoe die ander het werk aanpakt. Dan denk je soms: volgens mij kan het handiger. Tegen de tijd dat je zelf het werk doet, verander je bewust en onbewust al wat. En als je tegen grenzen aan loopt: 'zo zijn we dat hier niet gewend', bespreek je de opties. En leg je uit waarom jouw manier beter is. En blijkt soms waarom dat niet zo is.

Hoe structureel wordt job crafting toegepast? Op microniveau dus vrijwel iedere dag. Op macroniveau? In eerste instantie wordt de medewerker geacht zich aan de veranderingen aan te passen, bijvoorbeeld aan een computersysteem. Of aan andere wensen van de klant. Maar juist een computersysteem is gemaakt om het de medewerker makkelijker te maken. Zodat die soms overbodig wordt, maar dat terzijde. En andere wensen van een klant geven de mogelijkheid om wat te veranderen in je werk.

Functioneringsgesprek
Het ziet er dus naar uit dat job crafting altijd al is toegepast. Is het daarmee oude wijn in nieuwe zakken? Dat denk ik niet. Ik denk dat job crafting een goede manier is om kritisch naar je eigen werk te kijken, ook zonder externe motivatie. Wat kan er beter? Wat loopt goed? Zo komen we terug op het functioneringsgesprek.

Soms is het doel van het functioneringsgesprek om het functioneren van de medewerker te bespreken. Maar als het doel uitgebreid wordt met job crafting, past het werk beter bij de medewerker en wordt de kans dat de medewerker beter functioneert groter.

Ik heb de indruk dat we job crafting wel in de praktijk brengen, maar het niet expliciet benoemen. En dat is jammer, want als je op een actieve manier nadenkt over het beter vormgeven van je werk, is daar zowel de werkgever als de werknemer bij gebaat.

Joke Tacoma is chemicus, psycholoog en eigenaar van Tacoma Coaching.

Reageren? Mail naar A&O-items.