algemeen
nip
       

NIEUWSBRIEF ARBEIDS- & ORGANISATIEPSYCHOLOGIE
Jaargang 11 - nr. 4 - september 2013


Commitment - De belofte van betrokkenheid en bevlogenheid in organisaties

Op basis van wetenschappelijke beschouwingen, praktijkverhalen en voorbeelden wordt het belang van betrokken en bevlogen leiders en medewerkers geduid.

Commitment is een van de krachtigste begrippen uit managementland. Het gaat verder dan passie, bezieling of bevlogenheid: passie is verliefdheid, engagement is een verloving, commitment is een huwelijk.

Commitment wordt beschouwd als onmisbaar, maar wat is het precies? Zonder goede duiding is het al snel een loos begrip. Hoe krijg je commitment, welke invloed heeft het op de bijdrage die de top, het middenmanagement en de overige medewerkers aan het succes van een organisatie leveren? En hoe kan het worden gestimuleerd binnen organisaties en teams?

In 'Commitment' wordt op basis van wetenschappelijke beschouwingen, praktijkverhalen en voorbeelden het belang van betrokken en bevlogen leiders en medewerkers geduid. Het boek bevat daarnaast interviews met onder andere een CEO, een museumdirecteur, een bondscoach, een rockster en een hoogleraar. Met deze diverse aanpak biedt Gyuri Vergouw veranderaars, ondernemers, managers en medewerkers een gedegen theoretisch kader, heldere inzichten en concrete tips en adviezen voor het vergroten van commitment.

Gyuri Vergouw (2013). Commitment. De belofte van betrokkenheid en bevlogenheid in organisaties.
Boom/Nelissen; 206 pagina's; € 24,90.
EAN: 9789024402359.