algemeen
nip
       

NIEUWSBRIEF ARBEIDS- & ORGANISATIEPSYCHOLOGIE
Jaargang 11 - nr. 4 - september 2013


Innoveerkracht - 12 visionairs over nieuw leiderschap en sociale innovatie

Op zoek naar nieuwe ideeën om uw organisatie vitaler en wendbaarder te maken? Wilt u het innoverend vermogen én de impact vergroten?

12 visionairs geven in dit boek hun visie op nieuw leiderschap en sociale innovatie. De kern van ieders gedachtengoed wordt onderbouwd met inspirerende voorbeelden uit de praktijk. We zoeken daarbij naar de veranderende rol van HR. HR wordt steeds meer een perspectief om naar een organisatie te kijken in plaats van een afdeling. 'Innoveerkracht' is geschreven voor iedere (HR)manager die duurzaam wil organiseren.

Guido van de Wiel verzorgt de interviews en introduceert de term Innoveerkracht: een combinatie van innovatie en veerkracht. Juist deze combinatie dekt de lading van de gezamenlijke boodschap die de visionairs geven, ieder vanuit hun eigen invalshoek. Innoveerkracht betekent meer productiviteit, maar ook meer aanpassingsvermogen aan veranderende omstandigheden, met oog voor mens én maatschappij.

Delen van deze interviews verschenen eerder op het HRcommunitykennisplatform www.hrzone.nl.

Guido van de Wiel & Remco Mostertman (2013). Innoveerkracht - 12 visionairs over nieuw leiderschap en sociale innovatie.
Van Gorcum; 168 pagina's; € 24,95.
EAN: 9789023251187.