header

A&O-items november 2017

Trends 2018 - Een jaar van omscholen, beter samenwerken en idealen en principes

Adjiedj Bakas (2017)
Dexter, 168 pagina's, € 9,95

EAN:9789491932373

2018 is volgens de Chinese astrologie een Jaar van de Hond, een dier dat staat voor oprechtheid en loyaliteit. Honden zijn uitstekend gezelschap, totdat iets ze niet zint. Dan kunnen ze defensief en veeleisend worden. Deze karaktertrek zorgt echter ook voor de waakzaamheid die nu broodnodig is bij het verdedigen van idealen als vrijheid en tolerantie. Wanneer een hond een Chinees huis komt binnenwandelen, dan wordt dat gezien als een gunstig teken. Deze trouwe viervoeter brengt ons in 2018 waarschijnlijk geen revolutionaire veranderingen, maar hij werkt gestadig door aan de goede zaak.

Een Jaar van de Hond is een jaar waarin idealen richtinggevend zijn en beter samenwerken ons vooruithelpt. Dat zorgt niet alleen voor meer harmonie, maar ook voor extra inkomsten, want onze economie ondervindt veel schade door individuen of organisaties die elkaar bij voortduring tegenwerken.

In de gezondheidszorg maken bottom-up bewegingen van zorgverleners en patiënten dat de mens weer meer centraal komt te staan. De ontwikkeling van nieuwe technologie staat evenmin stil in 2018. Ook zal omscholing een belangrijk thema worden in 2018, want er is weer genoeg werk, maar er zijn niet genoeg mensen met de juiste kwalificaties.

In Trends 2018 presenteert Adjiedj Bakas de belangrijkste trends op gebieden zo uiteenlopend als arbeid, technologie, overheid, samenleving, geopolitiek, business, gezondheidszorg, reizen en design.