algemeen
nip
       

NIEUWSBRIEF ARBEIDS- & ORGANISATIEPSYCHOLOGIE
Jaargang 12 - nr. 5 - november 2014


b_bree

Dinosauriër of krokodil - De toekomst van managen, organiseren en samenwerken

Aan de hand van concrete voorbeelden laat Tony de Bree zien wat de impact van veranderingen in de ICT is op de economie, bedrijfstakken, management, organisaties en samenwerken.

Wat is de impact van ICT op managen en organiseren? Hoe kies je de beste aanpak voor het tijdig veranderen van je organisatie? Hoe meet je waardecreatie met een digitaal sociaal kapitaal meetsysteem? Wat leert gedragseconomie ons over de klant? Welke manieren zijn er om van 'baas centraal' naar 'klant centraal' te veranderen? Is er eigenlijk nog wel een toekomst voor ons bedrijf in deze sector? What’s next?

Op deze vragen geeft 'Dinosauriër of krokodil' een antwoord. Aan de hand van concrete voorbeelden en cases laat Tony de Bree zien wat de impact van veranderingen in de ICT is op de economie, bedrijfstakken, management, organisaties en samenwerken.

Hij laat zien hoe innovatieve digitale marktleiders succesvol gebruik maken van nieuwe ICT, van kennis en ervaring in zakelijke online netwerken, van ecosystemen van bedrijven en wat bestaande organisaties kunnen leren van flexibele en snelle nieuwkomers in deze digitale wereld.

Een wereld die vraagt om een radicaal andere manier van managen en organiseren, om nieuwe benaderingen en om nieuwe hulpmiddelen. Alleen dan zullen de dinosauriërs een kans maken om, net als krokodillen, de voortrazende disruptive change te overleven.

Tony de Bree (2014). Dinosauriër of krokodil - De toekomst van managen, organiseren en samenwerken.
Van Gorcum, 198 pagina's, € 26,95.
EAN: 9789023252290.