Jaargang 10, nummer 5, november 2012

Beste collega

In deze editie aandacht voor de brug van kennis naar praktijk: de NIP Taskforce Profilering A&O-psycholoog presenteert zich online; A&O-NIP en de NSvP presenteren de bundel 'Vitaliteit en Inzetbaarheid: voorbeelden van vernieuwende initiatieven'.  En omdat het de laatste A&O-items is van dit jaar, als vanouds weer de oproep aan psychologen om zich volgend jaar vooral ook 'met de pen' te presenteren...

De redactie

 

 

    verschijning
    & deadlines

    contact
    afmelden
    archief

NIEUW! Vitaliteit en Inzetbaarheid. Voorbeelden van vernieuwende initiatieven (NIP/NSvP)

Bundel, samengesteld door Margreet de Jonge, met een voorwoord van Sonia Sjollema en Tinka van Vuuren: 'Met deze bundel willen we laten zien dat kennis echt verder komt door de interactie tussen wetenschap en praktijk.' Download (3 MB).

 
NIP Taskforce Profilering A&O-psycholoog ONLINE!
De Taskforce Profilering ontwikkelt en deelt actuele kennis met belangstellenden binnen en buiten het NIP over de thema's: persoon-organisatie fit, werk-privť balans en duurzame inzetbaarheid. Zie www.psynip.nl > Sectoren en secties > Sector Arbeid & Organisatie > Taskforce Profilering. De site (nog in opbouw) zal regelmatig worden geupdate.
Nieuwe theorie: emotie is invloed
Tijdens zijn oratie presenteert Gerben van Kleef een nieuwe theorie die beschrijft hoe mensen elkaar beÔnvloeden met hun emoties: Emotion as Social Information (EASI) theory. Bron: UvA 
Doorwerken werkt bij chronische pijn
Haitze de Vries onderzocht hoe mensen die chronische pijn lijden, ondanks hun klachten, toch door kunnen blijven werken. Bron: RUG
Vrouwen onderhandelen over salaris als het mag
Dat vrouwen slechter en minder vaak onderhandelen over hun salaris is een bekend gegeven. Uit onderzoek blijkt dat zij echter wel over hun salaris onderhandelen als duidelijk is dat er ruimte voor is. Bron: nrc.nl
Vrouwen kunnen machtsdenken veranderen
Vrouwelijke leiders zijn over het algemeen meer betrokken, meer begaan met welzijn en begrijpender dan hun mannelijke collega's. Aldus de Amerikaanse psychologe Alice Eagle in haar rede. Bron: EUR
Waarom ambitie veel belangrijker is dan talent
Ambitie is de belangrijkste factor voor het bereiken van succes en is veel belangrijker dan talent en beschikbare middelen. Bron: Express.be
Psychologisch contract van groot belang bij organisatieveranderingen
Sjoerd van den Heuvel identificeerde het psychologisch contract van medewerkers, met wederzijdse verplichtingen en belofen, als een belangrijke factor om de reactie van medewerkers op een organisatieverandering te beÔnvloeden. Bron: UvT
Vragenlijst biedt inzicht in gezondheid en functioneren werkenden
In de toekomst zullen naar verwachting steeds meer mensen aan het werk zijn met gezondheidsklachten. De uitdaging is om werkenden te helpen op een gezonde en productieve manier aan het werk te blijven. De WRFQ-vragenlijst biedt hiertoe aanknopingspunten, zo blijkt uit onderzoek van Femke Abma. Bron: RUG
Kennisinstellingen en bedrijfsleven slaan handen ineen
Bedrijfsleven en kennisinstellingen hebben in een manifest de handen ineengeslagen om te werken aan de toekomst van de Nederlandse (kennis)economie. Nederland heeft de ambitie om in de top 5 van de kenniseconomieŽn van de wereld te komen. Bron: NWO
Stempel (on)geschikt! Pamflet 2.NL - 60 Visies op werk voor iedereen
60 Verhalen die appelleren aan de creativiteit van werkgevers, aan de verantwoordelijkheid van de overheid, aan de vitaliteit van werknemers, aan de betrokkenheid van de samenleving.
Op karakter naar de top! - Het succes van diversiteit en leiderschap onthuld
Op basis van een grootschalig kwalitatief onderzoek van 130 diepte-interviews met leiders uit verschillende organisaties komen Karin Raes en Lieke Thijssen tot nieuwe inzichten.
Ontspoorde wetenschap - Over fraude, plagiaat en academische mores
Frank van Kolfschooten laat zien dat universiteiten door ondeugdelijke procedures en gebrek aan expertise geregeld falen bij de afwikkeling van schandalen.
(R)evolutie van werk - Sociaal kapitaal in organisaties
In een wereld waarin een 15-jarige jongen een app kan maken die een heel bedrijf naar de afgrond brengt, zijn oude organisatiemodellen niet meer houdbaar. Het Nieuwe Werken is niet de oplossing voor deze problemen.
Nooit meer burn-out! - In drie stappen leren genieten van werk en leven
Via een gestructureerd zelfhulpprogramma, gebaseerd op een wetenschappelijk ondersteunde protocollaire behandeling, helpt Anita Roelands mensen weer te genieten van werk en leven.
De coach als regisseur - Gebruik van filmfragmenten bij leiderschap, teambuilding en zelfreflectie
De kracht van filmfragmenten in coachingstrajecten voor leiderschapsontwikkeling, persoonlijke ontwikkeling en teambuilding.
Meten en veranderen - Instrumenten bij het nieuwe organiseren
Uitgaande van wetenschappelijke inzichten ter zake, hebben de auteurs een instrumentenverzameling ontwikkeld die moet bijdragen tot evidence based change.
Opruimactie?
Peter Ambagtsheer
Beste vakgenoten, lopen jullie na al die zaken van wetenschappelijk geknoei ook zo met dat ongeruste gevoel rond dat ons een grote ramp staat te wachten? 'I see a train wreck looming', profeteert Daniel Kahneman.
De X-factor werkt
Sandra Rethmeier
Hoe sterker de match tussen X-factor van het werk en de persoonlijkheid van de werker, hoe groter de kans op excessief gedrag van de werker. 
Burn-out niet alleen 'tussen de oren' 
Anita Roelands
Hoewel de oorzaak van een burn-out tussen de oren zit, heeft de begeleiding baat bij zowel een fysieke als psychische aanpak.

INTERNETPUBLICATIES

Jarig tijdschrift 'Gedrag & Organisatie' blijft streven naar kennisuitwisseling en naar samenwerking met de praktijk

Het wetenschappelijke tijdschrift Gedrag & Organisatie (G&O) viert dit jaar haar 25-jarig bestaan. In een speciaal jubileumnummer beschrijven Nederlandse en Vlaamse arbeids- en organisatiepsychologen de manier waarop hun vakgebied zich ontwikkelt en geven ze suggesties ter verbetering. WAOP- en primaire A&O-leden NIP hebben gratis toegang (inloggen) tot de online editie van G&O.

Hoe creŽer je motivatie in je werk?
Interview met Arnold Bakker, intermediair.nl, 23-10-2012.

Iedere generatie op de werkvloer zijn eigen energiebronnen. Zin in werk hebben en houden.
Whitepaper, 365.nl.

Vijf misverstanden over depressies.
Bergsma, A. (2012). Amersfoort, Fonds Psychische Gezondheid.

100 werkgevers over duurzame inzetbaarheid... en we werken nog lang en gelukkig.
Manifest op 10-10-2012 aangeboden aan staatssecretaris De Krom (SZW), duurzameinzetbaarheid.nl

Auteurs gezocht voor A&O-items
De redactie van A&O-items zoekt voor 2013 weer NIP- en WAOP-leden die af en toe een artikel of column willen schrijven. Het gaat om actuele onderwerpen gerelateerd aan het werkveld van de A&O-psycholoog. Wilt u een bijdrage leveren, mail dan naar A&O-items. Voor deadlines en overige informatie...
Nascholing voor organisatieadviseurs en coaches RINO Noord-Holland
De RINO Noord-Holland biedt een samenhangend scholingspakket aan voor organisatieadviseurs en coaches. Kenmerkend voor alle activiteiten is de toepassing van psychotherapeutische expertise in de organisatieadvies- en coachpraktijk. Leden van het NIP en de Ooa krijgen korting op alle activiteiten.
Bij- en nascholen bij de NSPOH
De NSPOH (Netherlands School of Public & Occupational Health) biedt actueel onderwijs voor alle disciplines in de occupational health. Het onderwijs varieert van klinische onderwerpen tot organisatie- en beleidsadvies, gericht op uw dagelijkse praktijk en uw persoonlijk functioneren.