header

A&O-items juni 2017

Diversiteit - Benut de kracht van verschillen in organisaties.

Bert Overbeek (2017)
Futuro, 160 pagina's, € 22,95

EAN: 9789492221667

Diversiteit is steeds meer een thema geworden voor commissies en werkgroepen. Daarmee is het losgetrokken van de werkpraktijk van alledag. De redenering is dat er mensen zijn die zich ermee bezighouden in de organisatie en daarmee zijn we er dan. In de praktijk blijkt echter dat het met name in de managementlagen niet best gesteld is met de diversiteit. Niet iedereen krijgt dezelfde kansen. Meestal door onbewuste mechanismes.

Het onderwerp diversiteit heeft altijd een ernstige ondertoon. En veel te weinig ligt de focus op de kansen die het biedt aan organisaties. Om over de fun nog maar te zwijgen. Politici geven extra lading aan het onderwerp en terreur zorgt voor verdere vertekening. We zijn een samenleving aan het worden waarin we tegenover elkaar staan in plaats van naast elkaar. En dat is jammer.

Citerend uit de vooraanstaande literatuur over het onderwerp en met veel praktijkvoorbeelden, die Bert Overbeek uit straatinterviews haalde, helpt hij leiders en managers om de voordelen van diversiteit te benutten. Vanaf zijn veelkleurige palet schildert hij even realistisch als uitdagend een hoopgevend perspectief. We kunnen veel aan elkaar hebben, maar hoe doen we dat dan? Daar gaat dit boek over.