algemeen
nip
waop
       

NIEUWSBRIEF ARBEIDS- & ORGANISATIEPSYCHOLOGIE
Jaargang 11 - nr. 3 - juni 2013


Een nieuwe start!

Peter Ambagtsheer
Zomer, traditioneel moment over carrièreveranderingen na te denken. Achterovergeleund in een luie stoel, thuis op het balkon of ver weg op een camping, of beter nog op een tropisch eiland, lijkt het aantrekkelijk om van je passie je beroep te gaan maken.

Velen denken bij een carrièreswitch aan het opbouwen van een nieuw bestaan in vakantieland. Gevoelsmatig zie ik dat ook wel zitten, ergens aan de Middellandse zee, of een auberge in de Provence. Ik droom er graag over. Echter, de succesverhalen die ik ken over een carrièreswitch zijn zonder uitzondering van mensen die na die switch veel harder zijn gaan werken dan ervoor, zij het met meer plezier. Maar ze hebben offers gebracht, soms vele jaren van krapte, om een redelijk bestaan op te bouwen. In het vakantieland is het nog eens extra hard werken om een bestaan op te bouwen, met nog cultuurverschillen te overwinnen ook, om van seizoenseffecten maar te zwijgen...

Waarom willen we zo graag een baan in vakantieland? Waarom zo graag uit Nederland weg? En hoe komt het dat de meeste ‘droombanen’ in het toerisme worden gezocht? Kennelijk is men niet alleen ontevreden over de beroepskeuze. Misschien ligt het ook aan het klimaat, aan de baas, aan het gehaast in Nederland, aan de fiscus, aan de politiek, aan de crisis en vooruit aan Europa.

Maar afgezien hiervan, zie ik ook de invloed of misschien zelfs vooringenomenheid van loopbaanadviseurs tegenover die van recruiters en selecteurs. In ontwikkelingsgesprekken bij loopbaanadviseurs krijgen cliënten vaak prachtige vergezichten voorgeschoteld over mogelijkheden van carrièreswitchen, het belang van het volgen van je passie, hoe je geluk voor jezelf voorop moet stellen en meer van die inspirerende adviezen. Zo van: gooi het roer maar om, de pot met goud staat klaar in een nieuwe carrière. Het volgende station is de selecteur. De recruiter en zeker de selecteur herkennen hoegenaamd weinig tot niets in een CV dat niet past bij de nieuwe carrière. Switchen? Hoe bedoelt u?

Niet verbazingwekkend dus dat zoveel ‘het roer omgooiers’ dan naar vakantieland uitwijken waar geen selecteur aan de poort staat, al is succes niet gegarandeerd. Hoe en waar dan ook, een carrièreswitch betekent vaak helemaal overnieuw beginnen, alle tot nu toe verkregen credits bij het grofvuil zetten, (opnieuw) een nederige startpositie accepteren en een zware periode van keihard werken door, om te leren van onvermijdelijke beginnersfouten. Dat allemaal voor eigen financieel risico. Zo’n feest is dat niet. Bezint eer ge overnieuw begint. Tot zover dan ook de auberge in de Provence.

Is het wel zo handig om mensen aan te raden om voortaan op de ‘creatief met kurk’ manier passie en broodwinning te combineren? Hoeveel vraag zou er zijn naar reisgidsen in Zuid-Europa, waar toch al een klein kwart van de inzetbare bevolking een baan zoekt? Is het niet handiger om binnen je gekozen beroep in Nederland geluk te vinden? Laten we onze cliënten dan maar eerst eens ontraden zomaar hun koers te verleggen.

En wat ons psychologen zelf betreft: kijk om je heen, wacht gunstiger omstandigheden af en ga vooral door met het werk waar je goed in bent. Mocht dat te weinig betalen om de terugreis uit vakantieland te bekostigen, dan is een tijdelijke carrièreswitch als afwasser bij het campingrestaurant een louterende ervaring om te beseffen dat werken als psycholoog toch echt zo gek nog niet is.

Peter Ambagtsheer, Registerpsycholoog NIP/ Arbeid & Organisatie, heeft een A&O-adviespraktijk Mentaspex te Apeldoorn.

Reageren? Mail naar A&O-items.