algemeen
nip
waop
       

NIEUWSBRIEF ARBEIDS- & ORGANISATIEPSYCHOLOGIE
Jaargang 11 - nr. 3 - juni 2013


Burn-out en naastbetrokkenen

Burn-out treft mensen in alle lagen van de bevolking, van jong tot oud, in meer of in mindere mate. Als iemand burn-out raakt, dreigt ook zijn omgeving ontwricht te raken.

Nu treft het jouw man, vrouw, vriend of vriendin. Misschien zag je het al aankomen, misschien was het van de ene op de andere dag helemaal mis; hoe dan ook: je hebt iemand in huis die moe is, doodmoe. Plotseling is degeen die altijd sterk en daadkrachtig was, tot weinig meer in staat.

Leven met en zorgen voor iemand met een burn-out is heel moeilijk. Moet je je partner of vriend activeren, of juist rustig in bed laten liggen? Moet je hem aanmoedigen ‘leuke dingen’ te gaan doen, of moet hij misschien zo snel mogelijk weer aan het werk?

In dit boek vertellen de auteurs hoe je als naastbetrokkene met iemand om kunt gaan die last van burn-out heeft. Zodanig dat je met respect voor de eigen behoefte een waardevolle rol kunt spelen in die moeilijke periode die partner of vriend(in) doormaakt.
Een ding is zeker: het gaat echt voorbij! Sterker nog, zo stellen de auteurs, een burn-out kan een meerwaarde opleveren in het leven van degene die hem doormaakt, maar ook in dat van de naastbetrokkene.

Clémence Leijten & Armanda Theunisse (2013). Burn-out en naastbetrokkenen.
Boom; 180 pagina's; € 21,50.
EAN: 9789461055026.