algemeen
nip
waop
       

NIEUWSBRIEF ARBEIDS- & ORGANISATIEPSYCHOLOGIE
Jaargang 11 - nr. 3 - juni 2013


Goed voor de groep - Het eerste zelfhulpboek voor trainers

In dit boek vertaalt Kain de Galan vijf bekende concepten uit de psychologie naar het trainersvak en analyseert ze lastige situaties waar u tegenaan kunt lopen.

Een groep die voelt als stroop… Een deelnemer die u wel kunt schieten met zijn voortdurende ja-maars… Fantaseren dat u nú een been breekt, zodat u eindelijk af bent van die vreselijke groep… Ook als u het vak van trainer onder de knie hebt, kunt u nog situaties meemaken die u écht lastig vindt. Dan brengt iets of iemand u uit uw evenwicht waardoor u uit uw rol valt. Vaak ligt dat niet aan de beheersing van uw vak, maar aan uw persoon: iets of iemand heeft u geraakt en u vliegt uit de bocht.

'Goed voor de groep' werpt licht op dit soort situaties. De Galan vertaalt vijf bekende concepten uit de psychologie naar het trainersvak. Ze analyseert lastige situaties waar u tegenaan kunt lopen in termen van overdracht, fight- flight- of freezereacties, cognitieve dissonantie, storende overtuigingen of transactionele analyse. Aan deze modellen koppelt ze concrete instrumenten waarmee u als trainer weer uit het dal kunt komen: vanuit de storing weer terug in uw professionele rol.

Door de vele herkenbare voorbeelden, heldere uitleg en praktische tips leest het boek als een trein. Een absolute must voor iedere trainer die zijn vak serieus neemt.

Karin de Galan (2013). Goed voor de groep - Het eerste zelfhulpboek voor trainers.
Thema; 180 pagina's; € 24,95.
EAN: 9789058716361.
Verschijnt binnenkort.