algemeen
nip
waop
       

NIEUWSBRIEF ARBEIDS- & ORGANISATIEPSYCHOLOGIE
Jaargang 10 - nr. 1 - februari 2012Verwaarloosde organisaties - Introductie van een nieuw concept voor organisatieprofessionals

verwaarloosdeIn een verwaarloosde organisatie ontbreekt het langdurig aan sturing en begeleiding. De relatie tussen leiding en medewerkers is ernstig verstoord of zelfs verbroken.

Joost Kampen onderzoekt de oorzaken van het vastlopen van organisaties vanuit zijn ervaringen bij veranderprojecten voor het GVB Amsterdam.

Het boek speelt zich daar af, evenals in vijftien andere organisaties en geeft antwoord op vragen als: Wat zijn de kenmerken van een verwaarloosde organisatie? Hoe kan een diagnose worden gesteld? Hoe ziet de veranderaanpak eruit? Hoe overleef je een verwaarloosde organisatie als directeur of manager? Wat zijn de valkuilen en tips voor de organisatieadviseur die aan het werk gaat in een verwaarloosde organisatie?

Verwaarlozing komt vaker voor dan we denken en vergt een benadering die afwijkt van het bekende. Dit boek is daarom een must have voor alle organisatieprofessionals die te maken kunnen krijgen met het verschijnsel van de verwaarloosde organisatie.

Joost Kampen (2011). Verwaarloosde organisaties. Introductie van een nieuw concept voor organisatieprofessionals.
Kluwer; 205 pagina's; € 39,50.
EAN: 9789013097078.