algemeen
nip
waop
       

NIEUWSBRIEF ARBEIDS- & ORGANISATIEPSYCHOLOGIE
Jaargang 10 - nr. 1 - februari 2012Corporate Universities - Aanjagers van de lerende organisatie

corporateCorporate universities zijn het antwoord op de vraag hoe bedrijven hun leervermogen kunnen inzetten om constant aangepast te blijven aan een steeds complexere omgeving.

Het aantal corporate universities neemt wereldwijd snel toe. Niet voor niets: zij zijn het antwoord op de vraag hoe bedrijven en instellingen hun leervermogen kunnen inzetten om constant aangepast te blijven aan een almaar complexere omgeving.

'Corporate Universities' bevat een schat aan strategische concepten, instrumenten en inspirerende voorbeelden waarmee senior managers en HRD-professionals direct aan de slag kunnen. Antwoorden zijn te vinden op vragen als:

  • Hoe kan ik mijn corporate university inzetten bij het vernieuwen, implementeren en optimaliseren van strategie?
  • Wat voor corporate university past het beste bij mijn organisatie?
  • Hoe creëer ik een corporate university met strategische impact?

Multinationals, nationale spelers en (semi)overheidsorganisaties delen in dit boek hun lessons learned, inzichten en tips over de ontwikkeling en inzet van hun eigen corporate universities. Daarmee krijgt de lezer een kijkje achter de schermen van een nieuwe generatie corporate universities die het beste uit het leervermogen van hun organisatie weet te halen.

Aan dit boek werkten vele professionals mee uit wetenschap en praktijk.

Martijn Rademakers (2012). Corporate Universities. Aanjagers van de lerende organisatie.
Kluwer; € 42,50.
EAN: 9789013097184.
Verschijnt 5 maart.