algemeen
nip
       

NIEUWSBRIEF ARBEIDS- & ORGANISATIEPSYCHOLOGIE
Jaargang 14 - nr. 2 - april 2016


Primair Succes - Twaalf hefbomen voor grootse prestaties

Stephen Covey introduceert twaalf hefbomen die leiden naar een leven gebaseerd op primair succes.

Een leven leiden dat voldoening geeft lijkt soms een onbereikbare droom. We voelen ons opgejaagd en worden geleefd door de eisen van alledag. Volgens Stephen Covey (1932-2012), auteur van de bestseller 'De zeven eigenschappen', komt dat doordat we een verkeerd idee hebben van wat ons succesvol maakt. Er zijn twee wegen: een leven gericht op primair succes of een leven gericht op secundair succes.

Wie denkt dat geld, aanzien en persoonlijk succes gelukkig maken, komt bedrogen uit. De intrinsieke beloningen van primair succes – integriteit, verantwoordelijkheid en een betekenisvolle bijdrage – zijn immers veel belangrijker dan de oppervlakkige beloningen van secundair succes.

Covey introduceert de twaalf hefbomen die leiden naar een leven gebaseerd op primair succes. Het zijn kwaliteiten waar hij al over schreef toen hij bezig was met zijn magnum opus 'De zeven eigenschappen', zoals integriteit, trouw, opoffering en prioriteit. Dit boek bevat de typische tijdloze lessen die we van Covey gewend zijn, gebaseerd op herontdekt materiaal, samengesteld door een van zijn zoons, Sean Covey.

Stephen Covey (2016). Primair Succes - Twaalf hefbomen voor grootse prestaties.
Business Contact, 208 pagina’s, € 21,99.
EAN: 9789047009399.