algemeen
nip
waop
       

NIEUWSBRIEF ARBEIDS- & ORGANISATIEPSYCHOLOGIE
Jaargang 11 - nr. 2 - april 2013Hoe krijgen ze me zo gek? - Over het zélf aanpakken van frustraties, ineffectief gedrag en andere werkdilemma's

Wordt u soms ook gek van de mensen in uw team? Dat is niet zo uitzonderlijk.

Veel managers balen er regelmatig van dat dingen niet gaan zoals ze willen dat ze gaan. U krijgt mensen niet mee in verandering, ze nemen onvoldoende verantwoordelijkheid, ontplooien te weinig initiatieven, halen hun resultaten niet, et cetera. Vaak zorgt dit voor een ontevreden gevoel; u mist de grip op uw team, wordt geleefd door anderen en komt misschien wel uitgeblust thuis.

Deze frustraties zijn te overwinnen door uw eigen ineffectieve gedrag tegen het licht te houden. Effectief leidinggeven gaat over het veranderen van uzelf vanuit de gedachte dat u alleen op uzelf 100% invloed hebt. Veel werkdilemma's zijn terug te voeren op gedrag waarmee u uzelf onbewust saboteert. Denk aan uw controledrang, ongeduld, perfectionisme, confrontatiemijdend- of pleasegedrag.

Confronterend? Zeker! Maar ook bewezen effectief. Door het toepassen van de zeer praktische methode van Marjan Haselhoff leert u op een ontspannen maar zeer effectieve manier leiding te geven en wordt managen leuker en succesvoller dan ooit tevoren.

Marjan Haselhoff (2013). Hoe krijgen ze me zo gek? Over het zélf aanpakken van frustraties, ineffectief gedrag en andere werkdilemma's.
Academic Service; 136 pagina's; € 19,95.
EAN: 9789052619934.